tiistai 21. lokakuuta 2014

Syysloma Budapestissa

Jostainhan matkakertomus on aloitettava ja aloitetaan vaikka hotellistamme. Nimeltään se oli Mercure Corona.


Korona tarkoittaa kruunua ja tässä tapauksessa tietysti Pyhän Tapanin kruunua vinossa olevine risteineen. Se oli tyylitelty myös hotellin kahta siipeä yhdistävään käytävään.


Huone oli kulmahuone, jonka ikkunoista avautui näkymä...


alla olevalle Calvinin aukiolle ja kuuden kadun risteykseen...


ja itse Calvinin mukaan nimetylle kirkolle.


Äänieristys piti melun ulkona, mutta muutoin huone oli varsin vaatimatonta tasoa, siivouskin jäi ensimmäisenä päivänä väliin ties mistä syystä. Aamiainen oli ok, ja sauna (ilman löylynheittomahdollisuutta kuten kai ulkomailla tapana on) ja uima-allas löytyivät. Suosittu hotelli ainakin oli, aula tuntui aina kuhisevan väkeä. Keskeinen sijainti ehkä paras valtti.

Kun Jean Calvin jo mainittiin, niin tähän vielä hänen kirkon edessä oleva veistoksensa (ja näkyyhän siellä hotellikin taustalla). Aikakauden muoti toi taas mieleen reformaattorikollegat Olaus Petrin ja Agricolan.


Tarkemmin ajatellen ehkä ironista että kuvallisia esityksiä kirkoissa ankarasti vastustanut ja taiteeseen käsittääkseni muutenkin nuivasti suhtautunut uskonpuhdistaja on päätynyt taiteilijan kuvaamaksi. Muistomerkki (huomattavasti pitkäpartaisempana) hänelle on myös kotikaupungissaan Genevessä, mutta se jäi sattuneesta syystä käymättä kaupungissa vieraillessamme.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...